Smart att investera i solskydd

Utomhus njuter vi nordbor gärna av solen och modern forskning visar att dagsljuset spelar en betydligt viktigare roll för människans biologiska funktioner och välbefinnande än man hittills trott. Därför är det viktigt att släppa in så mycket som möjligt av det naturliga ljuset där vi dagligen vistas.

Enklare och billigare än kylsystem

Samtidigt är känslan inte alltid lika skön när ljus och värme strålar in på våra TV-skärmar, höjer inomhustemperaturen och solbleker inredning. Med moderna solskydd är det möjligt att ordna flexibla och allsidiga lösningar som skapar en behaglig och fungerande inomhusmiljö – oavsett årstid, tidpunkt på dygnet och geografiskt läge. Just eftersom behovet ändrar sig under dagen och året är det också viktigt att solskyddet är rörligt och inte permanent.

Sommartid är problemet med uppvärmning uppenbart. Men i många svenska fastigheter används komfortkyla också mitt i vintern, eftersom även en lågt stående sol förmår att generera stora mängder överskottsvärme inomhus. Dessutom har kraven på energieffektivitet i bostäder lett till att byggnaderna blivit väldigt täta. Det betyder att all överskottsvärme som genereras genom exempelvis solinstrålning måste ventileras bort, vilket ofta förutsätter speciella tekniska lösningar.

Enklare – och nästan alltid betydligt billigare – är att installera ett solskydd som bara låter solen värma precis så mycket som behövs för att upprätthålla ett behagligt inomhusklimat. Rätt anpassat solskydd kan reducera upp till hela 90% av instrålad värme och är en energisnål investering som betalar sig själv på mycket kort tid  –  bra både för plånbok och miljö.

Individanpassat efter behov

Det är viktigt att installera rätt sorts typ av solskyddsprodukt, vilket beror på byggnadens utformning, användningsområde, geografiska läge och väderstreck mm. Utomhussolskydd som terrassmarkiser och screenmarkiser kan kompletteras med invändigt solskydd så som rullgardiner och plisségardiner för att ge en optimal investering.

Lika viktigt som rätt typ av solskydd är det att välja rätt väv, eftersom det trots allt är den som i slutändan filtrerar solstrålarna. Vävarna erbjuds i olika grader av transparens och genomsikt, och självklart även i olika kulörer och mönster. Detta är faktorer som alla påverkar solskyddets faktiska funktion och slutresultatet.

Besök din auktoriserade återförsäljare av Enyroom för att få hjälp att hitta de bästa solskyddslösningarna för just dig och ditt hem. Välkommen att kontakta oss för att få mer information om vart du kan hitta din närmaste butik.

Vill du veta mer om fördelarna med solskydd kan du läsa mer här.


(Källa: Svenska Solskyddsförbundet, Glasbranschföreningen)

Hitta återförsäljare

Här hittar du din närmaste återförsäljare av Enyroom solskyddssystem.
Du kan även beställa online från några e-handlare.

Hitta återförsäljare

Bli återförsäljare

Är du intresserad av att bli återförsäljare av Enyroom solskyddssystem?
Skicka en förfrågan redan idag. Vi ser fram emot att höra från er.

Bli återförsäljare