Värme, kyla och miljö / Energibesparing & Klimatkomfort

Att använda solavskärmning från Enyroom som solskydd är ett klimatsmart val på många sätt. Fördelarna och funktionerna är många och att använda rätt typ av solavskärmning/klimatskal kan göra stor skillnad när det gäller både energiförbrukning och komfort.

1.    Genom att hindra solenergin från att ta sig in via fönster och glaspartier stänger man inte bara ute ljuset, utan också en stor mängd värme. Med rätt anpassat solskydd kan man reducera upp till hela 80-90 % av den instrålade energin. Det är ju otroligt skönt att slippa bastueffekten som kan uppstå i rum med många fönster.

2.    Det är svårt att tro, men även här i kalla Norden går det åt mer energi för att kyla ner offentliga byggnader än vad det gör att värma upp dem. Hindrar man värmen från att komma in i hemmet eller lokalen där man arbetar kan man spara otroligt mycket energi, då temperaturen förblir på en behaglig nivå och minskar behovet av att använda kylsystemen.

3.    Minskad energiförbrukning är ju inte bara trevligt för ditt bankkonto, det även ett mycket bra sätt att värna om vår miljö. Utvändig klimatskal som solskyddsprodukter är ofta den mest effektiva metoden för att kontrollera infallande solljuset och reducera värmeinsläpp för en behaglig innemiljö.

4.    Resultatet av att solenergin hindras från att komma in i hemmet eller lokalen är kanske mest påtagligt genom att inomhusklimatet förbättras väsentligt! Stäng ute värmen eller ta vara på den, eller varför inte både och? Med Enyrooms skräddarsydda solskyddslösningar bestämmer du helt själv!

5.    En kombination av utvändig och invändig solavskärmning med solskyddsprodukter är ofta en överlägsen lösning för en trivsam och behaglig innemiljö i både större och mindre byggnader.

6.    Invändig solavskärmning som Rullgardiner, Plisségardiner, Lamellgardiner och Persienner från Enyroom kan även sänka energiförbrukningen under vintern genom att vara ett isolerande filter mot fönstret. Ta vara på den instrålande värmen under dagtid och se till att stäng för fönsterna nattetid för att minska uppvärmningskostnader. Dynamiska solskydd som styrs med automatik är den bästa lösningen för att maximera dessa funktioner. Solskyddet regleras automatiskt när det behövs och du kan själv konfigurera hur du vill att solskyddet ska bete sig utifrån olika förhållanden och tider.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En kombination av yttre och inre solavskärmning är ofta en överlägsen lösning för en trivsam och behaglig innemiljö i både större och mindre byggnader. Rätt solskydd skapar behagligare arbetsmiljöer/hem, eliminerar reflexer i datorskärmarna/tv, och varma mötesrum. Yttre solskyddsprodukter är en form av klimatskal, som reglerar den infallande energin från solen.

Solskydd som sitter på insidan av fönsterpartier har isolerande effekt, minskar bländning, ger dig ljuskontroll och skapar behaglig inomhustemperatur och komfort.
Bra för både hälsa och miljö!

Hitta återförsäljare

Här hittar du din närmaste återförsäljare av Enyroom solskyddssystem.
Du kan även beställa online från några e-handlare.

Hitta återförsäljare

Bli återförsäljare

Är du intresserad av att bli återförsäljare av Enyroom solskyddssystem?
Skicka en förfrågan redan idag. Vi ser fram emot att höra från er.

Bli återförsäljare