Kontakt & Vanliga frågor

Enyrooms produkter säljs via auktoriserade återförsäljare runt om i landet! På denna sida hittar du din närmaste butik!

Vill du på enkelast sätt komma i kontakt med oss föreslår vi frågeformuläret, som du hittar här.

FAQ

Finns Enyrooms solskyddsprodukter på lager?

Enyrooms solskyddsprodukter finns enbart i måttanpassat utförande. Då kan man även bestämma detaljer som manövreringsalternativ, dragsida, avslut, beslag etc.

På marknaden finns produkter i standardmått sålda via lågprishandeln. Förutom att förlora möjligheten till måttanpassning, så håller dessa produkter en väsentligt lägre kvalitet.

Är Enyroom solskyddsprodukter CE godkända?

Ja! Enyroom solskyddsprodukter tillverkas i enlighet med alla gällande lagar och bestämmelser.

Vilka garantier gäller för Enyrooms solskyddsprodukter?

• Enyrooms solskyddsprodukter har minst 2 års garanti - vissa detaljer kan ha ända upp till livstids garanti
• Som konsument har du alltid det skydd som konsumentlagstiftningen ger dig. Tveka aldrig att höra av dig till din solskyddsleverantör om du har frågor eller inte är nöjd med något.

Vart vänder jag mig om jag har frågor eller synpunkter på varan?

Som konsument vänder du dig enligt konsumentköplagen alltid till den leverantör som du köpt varorna av.

Jag har aldrig hört talas om  Enyroom solskyddssystem - var kommer ni ifrån?

Vi är inte Sveriges äldsta solskyddsföretag - vi är ett av världens äldsta! Vi började att solskydda skolor i USA för över 100 år sedan. I Europa har vi hittills tillverkat och sålt filmdukar under våra varumärken Euroscreen® och Draper Solskydd, som sedan 2023 heter Enyroom AB. Nu tillverkar vi både filmdukar och solskydd i vår fabrik i Halmstad.

Hur underhåller jag mina solskyddsprodukter?

Solskyddsprodukter av hög kvalitet håller länge. Det kanske till och med är så att markiserna är det som vi byter sist på huset?! Efter det nya köket, soffan, golvet, bilen och teven...? Ändå ser man tyvärr alltför ofta produkter med trasiga snören och kedjor som hänger på snedden. Här får du några enkla tips om hur du sköter dina solskydd.

Drift- och skötselråd - Exteriöra produkter

Markiser (ställningen):

De hårda delarna på en markis är vanligtvis gjorda i aluminium. Aluminium kan ej rosta, men ärgar något med tiden. Ytan blir lite porös och svår att hålla ren. Man kan minska risken för att aluminiumet ärgar genom att regelbundet tvätta markisställningen (rekommenderat minst en gång per år), det räcker med en svamp och diskmedel för att ta bort den ytligt liggande smutsen.

Om din markis har lackerad aluminium gäller samma sak, men den är ännu lättare att hålla ren.

Markiser (väven):

Markisvävar har sedan ganska lång tid tillbaka varit tillverkade av konstfibrer. Fördelarna är att vävarna kan göras färgäkta och slitstarka. Inga mer sönderblekta bomullsvävar! Skötsel av markisväv är enkelt, tvätta vävarna då och då med ljummet vatten och markistvättmedel eller diskmedel. Inget högtryck och inga starka kemikalier! Efter tvätt återimpregnerar man väven för förlängd hållbarhet. Både tvättmedel och impregnering köper du hos din återförsäljare.

Att tänka på

Regn

Markisen är ett solskydd och inte anpassat (om ej angetts i produktbeskrivningen) för att tåla mer än lite duggregn. Det finns en risk för att vatten samlas i ”vattenpölar” i duken och tynger ner markisen vilket kan skada den. För att säkerställa att markisen inte tar skada, fäll in den vid regn, snöfall och hagel. Tänk också på att låta markisduken torka innan du fäller in markisen om den blivit blöt. En fönstermarkis tål lite mer regn än en terrassmarkis då lutningen är mindre. De mest tåliga markiserna för både regn och vind är vertikalmarkiser/screenmarkiser.

Vind

Våra markiser har olika vindklassningar (se produktsidorna för respektive modell) och hur mycket vind de klarar av beror även på hur mycket utfall markisen har och hur högt den sitter. Längre utfall och högre placering betyder högre belastning på både fasad, markisställning och väv. De starkaste modellerna tål vindstyrkor upp till 13 m/s (Vindklass 3).

När solskyddet utsätts för vindstyrkor över angiven vindklass gäller inte garantin för skador.

För att ge en terrassmarkis bättre hållbarhet och stabilitet kan du montera stödben.

Vindklasser

  • Vindklass 1: 5,5–7,9 m/s
  • Vindklass 2: 8–10,7 m/s
  • Vindklass 3: 10,8–13,8 m/s

Kyla och frost

Vertikal/screenmarkiser med ZIP (skenor) ät extra känsliga för köld och frost. Det kan bildas is i skenorna som kan skada markisens konstruktion vid manövrering. Det är även viktigt att regelbundet se över skenorna så att inte smuts som löv, stenar och barr har tagit sig in och avlägsna detta vid behov.

Drift- och skötselråd - Interiöra produkter

Persienner:

Persienner monterade på traditionellt sätt mellan glasrutorna blir aldrig dammiga, men kan efter några år få en smutsbeläggning från utomhusluften. Ljummet vatten och diskmedel räcker normalt för att få bort smutsen. Akta dragsnören och stegband, de är ofta vita och blir lätt solkiga. Frihängande persienner behöver bara dammas då och då. Använd en dammvippa eller en så kallad mirakeltrasa för detta. Se våra persienner här ->

Rullgardiner:

Rullgardiner, eller andra interiöra solskydd av textil, är oftast antistat-behandlade och kommer därför aldrig att damma. Får du en speciell smutsfläck tas den lättast bort med ljummet vatten och diskmedel. Går inte det så pröva med ren T-sprit eller liknande. Vävarna är vanligen i konstmaterial och tål därför hårdare behandling än vad man kanske tror. Har du en allmänt smutsig rullgardin med några år på nacken, så kanske du ska fundera på att byta till en ny. Det kostar mindre än du tror. Se våra rullgardiner här ->

Lamellgardiner:

Skenan kräver inget underhåll alls, och den ska absolut inte smörjas! Lamellerna ska behandlas som annan inomhusväv, se rullgardiner ovan. Vissa av våra lameller kan faktiskt tvättas i tvättmaskin. Då plockar man av lamellerna från skenan, tar bort vikter och kedjor, sen lägger man lamellerna i tvättpåse och kör i tvättmaskinen.

Fråga där du köpt din lamellgardin om det är möjligt med just de lameller du har.

Se våra lamellgardiner här ->

Barnsäkert solskydd

Enyrooms solskyddsprodukter för inomhusbruk följer noga de säkerhetsregler som måste uppfyllas av alla som levererar solskyddsprodukter till den europeiska marknaden. Här kan du läsa mer om Barnsäkra solskydd ->

Allmänna försäljnings- och leveransvillkor

Ladda ner Allmänna försäljnings- och leveransvillkor

Hitta återförsäljare

Här hittar du din närmaste återförsäljare av Enyroom solskyddssystem.
Du kan även beställa online från några e-handlare.

Hitta återförsäljare

Bli återförsäljare

Är du intresserad av att bli återförsäljare av Enyroom solskyddssystem?
Skicka en förfrågan redan idag. Vi ser fram emot att höra från er.

Bli återförsäljare