Kundtjänst

Enyrooms produkter säljs via auktoriserade återförsäljare runt om i landet. Kontakta oss för att ta reda på vilken din närmaste butik är!

Vill du på enkelast sätt komma i kontakt med oss föreslår vi frågeformuläret, som du hittar här.

 

FAQ

Finns Enyrooms solskyddsprodukter på lager?
Enyrooms solskyddsprodukter finns enbart i måttanpassat utförande. Då kan man även bestämma detaljer som manövreringsalternativ, dragsida, avslut, beslag etc etc. På marknaden finns produkter i standardmått sålda via lågprishandeln. Förutom att förlora möjligheten till måttanpassning, så håller dessa produkter en väsentligt lägre kvalitet.

Är Enyroom solskyddsprodukter CE godkända?
Ja. Enyroom solskyddsprodukter tillverkas i enlighet med alla gällande lagar och bestämmelser.

Vilka garantier gäller för Enyrooms solskyddsprodukter?
• Enyrooms solskyddsprodukter har minst 2 års garanti - vissa detaljer kan ha ända upp till livstids garanti
• Som konsument har du alltid det skydd som konsumentlagstiftningen ger dig. Tveka aldrig att höra av dig till din solskyddsleverantör om du har frågor eller inte är nöjd med något.


Vart vänder jag mig om jag har frågor eller synpunkter på varan?
Som konsument vänder du dig enligt konsumentköplagen alltid till den leverantör som du köpt varorna av.


Jag har aldrig hört talas om  Enyroom solskyddssystem - var kommer ni ifrån?
Vi är inte Sveriges äldsta solskyddsföretag - vi är ett av världens äldsta! Vi började att solskydda skolor i USA för över 100 år sedan. I Europa har vi hittills tillverkat och sålt filmdukar under våra varumärken Euroscreen® och Enyroom. Nu tillverkar vi både filmdukar och solskydd i vår nya fabrik i Halmstad.

Hur underhåller jag mina solskyddsprodukter?
Solskyddsprodukter av hög kvalitet håller länge. Det kanske till och med är så att markiserna är det som vi byter sist på huset?!Efter det nya köket, soffan, golvet, bilen och teven...? Ändå ser man tyvärr alltför ofta produkter med trasiga snören och kedjor som hänger på snedden. Här får du några enkla tips om hur du sköter dina solskydd.

Markiser (ställningen):
De hårda delarna på en markis är vanligtvis gjorda i aluminium. Aluminium kan ej rosta, men ärgar något med tiden. Ytan blir lite porös och svår att hålla ren. Man kan försvåra för aluminiumet att ärga genom att regelbundet tvätta markisställningen, det räcker med en svamp och diskmedel för att ta bort den ytligt liggande smutsen. Om din markis har lackerad aluminium gäller samma sak, men den är ännu lättare att hålla ren.

Markiser (väven):
Markisvävar har sedan ganska lång tid tillbaka varit tillverkade av konstfibrer. Fördelarna är att vävarna kan göras färgäkta och slitstarka. Inga mer sönderblekta bomullsvävar! Skötsel av markisväv är enkelt, tvätta vävarna då och då med ljummet vatten och markistvättmedel eller diskmedel. Inget högtryck och inga starka kemikalier! Efter tvätt återimpregnerar man väven för förlängd hållbarhet. Både tvättmedel och impregnering köper du hos din återförsäljare.

Persienner:
Persienner monterade på traditionellt sätt mellan glasrutorna blir aldrig dammiga, men kan efter några år få en smutsbeläggning från utomhusluften. Ljummet vatten och diskmedel räcker normalt för att få bort smutsen. Akta dragsnören och stegband, de är ofta vita och blir lätt solkiga. Frihängande persienner behöver bara dammas då och då. Använd en dammvippa eller en så kallad mirakeltrasa för detta.

Rullgardiner:
Rullgardiner, eller andra interiöra solskydd av textil, är oftast antistat-behandlade och kommer därför aldrig att damma. Får du en speciell smutsfläck tas den lättast bort med ljummet vatten och diskmedel. Går inte det så pröva med ren T-sprit eller liknande. Vävarna är vanligen i konstmaterial och tål därför hårdare behandling än vad man kanske tror. Har du en allmänt smutsig rullgardin med några år på nacken, så kanske du ska fundera på att byta till en ny. Det kostar mindre än du tror.

Lamellgardiner:
Skenan kräver inget underhåll alls, och den ska absolut inte smörjas! Lamellerna ska behandlas som annan inomhusväv, se rullgardiner ovan. Vissa av våra lameller kan faktiskt tvättas i tvättmaskin. Då plockar man av lamellerna från skenan, tar bort vikter och kedjor, sen lägger man lamellerna i tvättpåse och kör i tvättmaskinen. Fråga där du köpt din lamellgardin om det är möjligt med just de lameller du har.

Hitta återförsäljare

Här hittar du din närmaste återförsäljare av Enyroom solskyddssystem.
Du kan även beställa online från några e-handlare.

Hitta återförsäljare

Bli återförsäljare

Är du intresserad av att bli återförsäljare av Enyroom solskyddssystem?
Skicka en förfrågan redan idag. Vi ser fram emot att höra från er.

Bli återförsäljare