Sandatex Blue - Solskydd som skyddar planeten

Som tillverkare och leverantör med stort fokus på hållbarhet vill vi uppmärksamma en ny vävkollektion från Sandatex som är tillverkad av återvunna PET-flaskor.

Markisvävskollektionen Blue by Sandatex är världens första markisväv tillverkad av 85% spinnfärgad återvunnen PET. Hållbart för miljön med samma höga kvalitet som alla våra vävar.

Blue by Sandatex är hållbarhet och prestanda i en perfekt kombination. För moderna markiser utan kompromisser.

Kollektionens väv är gjord i garn av återvunnen och GRS-certifierad* PET. Jämfört med konventionell tillverkning är energiåtgången 60% mindre, med 45% lägre koldioxidutsläpp. Dessutom används bara en tiondel så mycket vatten som i vanlig produktion.

Blue har solskyddsfaktor 50+. Det garanterar maximalt UV-skydd och gör att väven håller länge. Vår vävproducent Parà, behandlar väven med Teflon Extrem, som ger en vatten- och oljeavvisande yta och ett bra motstånd mot mögel och fläckar.

Allt för att skapa en produkt med maximal livslängd. Paràs Teflon Extrem följer REACH riktlinjer, att den inte får innehålla några förbjudna ämnen. Den är även Oeko-Tex märkt, Certificate 21CX00053.

* Global Recycled Standard, ett certifikat utfärdat av internationella organisationen Textile Exchange.

För mer information, besök sandatex.se

Hitta återförsäljare

Här hittar du din närmaste återförsäljare av Enyroom solskyddssystem.
Du kan även beställa online från några e-handlare.

Hitta återförsäljare

Bli återförsäljare

Är du intresserad av att bli återförsäljare av Enyroom solskyddssystem?
Skicka en förfrågan redan idag. Vi ser fram emot att höra från er.

Bli återförsäljare